Behandelplan

Behandelplan

Eerste consult
In het eerste consult horen we graag je wensen en brengen je behoefte in kaart. Tevens bekijkt de behandelaar je gezicht en je gebit en vindt er een globaal onderzoek plaats. Kom jij of je kind in aanmerking voor een beugel behandeling dan volgt een nieuwe afspraak.

Uitgebreid onderzoek

Tijdens dit onderzoek maken we foto’s van het gezicht en het gebit, maken we röntgenfoto’s en een digitale gebitsscan. Na het verzamelen van deze gegevens stellen we een diagnose en maakt de behandelaar het individuele behandelplan.

Behandelplan bespreken
In dit gesprek bespreken we de details van de behandeling, de geschatte behandeltijd en in overleg stellen we een financieel plan op, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het komt voor dat er diverse opties voor een behandeling zijn. In dat geval bekijken we samen welke het best bij je past. Als je het eens bent met het voorgestelde plan dan kan er direct een afspraak ingepland worden om te starten.

Behandeling
Je beugel wordt geplaatst. Elke 4 tot 5 weken kom je terug voor een afspraak en wordt er gecontroleerd of alles goed gaat. In totaal duurt de behandeling gemiddeld 1,5 tot 2 jaar.

Retentie
Als de behandeling klaar is, is het belangrijk om de tanden op de huidige plaats te houden, dit gebeurt met een retentie beugel, een draadje aan de binnenkant van de tanden. Dit draadje blijft voor altijd zitten.