HOME > VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ

Lees hier alle veelgestelde vragen

Iedereen is anders dus ook de ervaring van pijn of last hebben van wordt anders ervaren. Het plaatsen van een vaste beugel doet geen pijn. De dagen daarna is het even wennen en voel je dat er iets gebeurt in je mond. Sommige mensen kunnen dit als pijnlijk ervaren. Dit gevoel gaat na een paar dagen over. Ook kan de beugel irritatieplekjes geven aan de binnenkant van je wang, je krijgt was mee waarmee je de irritatie kunt ontlasten.

Bij BelOrtho werken we met verschillende beugels. Tijdens de gesprekken wordt overlegd welke beugel het beste bij je past. Bij volwassenen is één van de opties om met nagenoeg onzichtbare aligners te werken. In het gesprek met de behandelaar wordt duidelijk of deze optie ook voor jou van toepassing is. Bij deze beugel hoort echter wel een hoger kostenplaatje, houdt hier rekening mee.

Meestal duurt een behandeling tussen de 1,5 en 2 jaar. Voor zeer complexe behandeltrajecten kan de behandeltijd iets oplopen.

Kinderen kunnen bij ons al onder behandeling komen voor ze volledig gewisseld hebben. Sterker nog, zelfs bij kleuters kunnen we al met goede adviezen over bijvoorbeeld kleine aanpassingen in hun mondgedrag veel leed voorkomen. Een behandeling met een beugel kan vaak al opgestart worden voordat kinderen helemaal klaar zijn met wisselen. Juist in deze fase van groei is er veel winst te behalen door ervoor te zorgen dat de kaak optimaal ruimte biedt aan alle volwassen tanden en kiezen. Wacht dus niet, maar neem snel contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Wij ontvangen al kinderen vanaf 5 jaar. En kan veel leed voorkomen worden met onze tips en adviezen bij kinderen van deze leeftijd. Vaak zijn dat aanpassingen in mondgedrag. Denk bijvoorbeeld aan spenen en open mond gedrag. Wij behandelen kinderen actief met beugels al voor zij helemaal klaar zijn met wisselen. Dan valt er juist veel winst te behalen. Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Muziekplein 18 – 22 2992 GH Barendrecht Nederland.

follow us!